23/8/12

Yeah! live στο Tzumerka Art Festival

Σάββατο 11 Αυγούστου, πρώτη απόδραση, Tzoumerka Art Festival.
Παίρνουμε τα βουνά. Αυτή την εποχή που κάθε Έλληνας, θύμα της κρίσης, σκέφτεται πώς θα την κοπανήσει σε καμιά επαρχία μέχρι να περάσει η μπόρα, βρήκαμε άκρη στα 1000 μέτρα.
Τοποθεσία – Όρη Τζουμέρκα .

Δύο ώρες οδήγηση μετά από οποιοδήποτε εθνικό, ημιεθνικό, επαρχιακό δρόμο. Τρελό στροφιλίκι και από κάτω να χάσκει το φαράγγι του Άραχθου, αμάν μη σε πιάσει υψοφοβία. Και φτάσαμε στην κορφή, στο Δασικό χωριό Κέδρος, έλατο, πρασινάδα, stage στημένο για Tzoumerka Art Festival. Έλα όμως που στα ψηλά βουνά είναι ο καιρός άστατος και με το καλησπέρα μαυρίζει το σύμπαν και πέφτει νερό  αλλά μικρό το κακό, είναι ακόμα νωρίς λέει ο γνώστης των ορέων, Χρήστος Λαμπρής.
Δώστου ουράνια τόξα, πουλάκια, κοντά μανίκια αλλά άστατο το παλιοβούνι, τραβάει δεύτερο μπουρίνι διτούρμπινο όπου δεν έμεινε κολώνα της ΔΕΗ και πλάκωσε σκοτάδι. Εφτά ώρες αργότερα, 700 μιζιές στη γεννήτρια, και πολλά λίτρα πετρέλαιο που άφησαν το οικολογικό τους ίχνος στον αραιό βουνίσιο αέρα , δύο η ώρα τα μεσάνυχτα, σταθεροποιήθηκε η τάση και ανεβήκαμε στο πάλκο. Μισή ώρα hot live, απολογισμός ένας καμμένος ενισχυτής μπάσου, μεγάλη γκαντεμιά για το νέο μπασίστα των Yeah!, Γιώργο - Πολωνό - Παπαγεωργιάδη (πάλαι ποτέ No Man's Land) και δύο σετ σπασμένες χορδές κιθάρας. Η ψυχή ωστόσο του κινηματογραφιστή Γιώργου Κολόζη, εμπνευστή του festival, πρέπει να ευχαριστήθηκε εκεί που αναπαύεται, με το αφιερωματικό σόλο τύμπανα του Γιαννούτσου.
Αν μας ζόρισαν τα βουνά; Σιγά τα δύσκολα. 24 Αυγούστου μας περιμένει το Φεστιβάλ της Ζήρειας στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου